My Tattered Shoes

I was given a pair of shoes as a gift.
For me, they were a perfect fit.
A new found happiness for a child unrestrained,
Rejoicing and dancing, as if heavens just rained.

Adorned they were by a few holes in them,
From where the colors of sunshine peeped in.
Uncomely they were for the eyes outside.
But for me, they were nothing less than true pride.

I could walk anyway I wanted
Ebullient, I was the least daunted.
But those shoes, they defied society’s yardstick.
And so I discarded them for a “fancy” pick.

I walked the way I was taught.
Even when I was clearly fraught.
My countenance did betray the thoughts within.
But I was not the one to give in.

Following a toy soldier, I tried to stand undefeated.
Carrying the load I was clearly heat treated.
But never did I lose my sangfroid.
Even when I was awfully annoyed.

But now after all these civilized years,
And all these unperturbed tears,
I yearn for those tattered shoes,
Which aptly taught me the ones and twos.

So when you see my composure wail,
Or when my steps are frigid and frail,
Remind me of my tattered shoes,
And I’ll be dancing and singing the blues.
‘Cause I’m sure I can pay all my dues
When I’m truly in my own tattered shoes.

Brotherhood of the World Blogger Award

image21

Hello everyone! How are you all doing? I hope everything’s great & in full enthusiasm. So, I have been nominated for the BROTHERHOOD OF THE WORLD BLOGGER AWARD (for the third time) by Nimmi (whose page you must check out for some really honest heart felt pieces), for which I’m really grateful. Thank you Nimmi! It feels really good when you open your wordpress account (or any other account for that matter) & see that someone has nominated you (or in other words, remembered you), even when you haven’t actually met him/her in your life. I guess that’s why blogging is such a nice thing to do.
So, coming back to the topic, I hope I give appropriate & just answers. Here they are:-

1. What are your other hobbies besides blogging?

Ans:- Besides blogging, I am a big music & movies fan. So, my hobbies (besides blogging) are listening to songs & watching movies from every genre I can get my hands on. Also, I love to sing songs & copy different artists in most weird ways I can imagine. Plus, I love reading novels too.

2. Do you like to travel? A lot or occasionally?

Ans:- Yes, I do. But sadly, I have traveled only when I had to go somewhere for some work. But, I hope of going on a solo trip someday. Let’s see when that day comes.

3. What would you realistically like to be in the future? What would you want to be in fantasy?

Ans:- Realistically, I don’t know. But, in fantasy, I’d love to be the lead vocalist & the songwriter of a rock band (preferably a classic or hard rock band without the electronic sounds).

4. If you were to play a role in a suspense thriller, which role would you play? Protagonist/antagonist/anti-hero?

Ans:- Suspense thriller? A genre I love! I guess there are many roles I’d like to play (which again is a fantasy because most of these roles are impeccably played by great actors that they can’t be repeated by anyone else, let alone me) like Dr. Hannibal Lecter (played by Sir Anthony Hopkins in Silence of the Lambs), Max Cady (played by Robert De Niro in Cape Fear), the common man (played by naseeruddin shah in A Wednesday!) & many more.

5. If you were to be a teacher, which virtue or ideal you would teach your children one day?

Ans:- I definitely don’t know that. I guess I would have learned what to teach them by then.

6. Which is your all-time favorite non-fiction book?

Ans:- I generally prefer fiction books & have read very few non fiction ones. But, to answer your question, I’ll say Dongri To Dubai by Hussain Zaidi.

7. Which is your all time favorite music band/artist?

Ans:- There are many! Kishore Kumar, Sonu Nigam, Shankar Mahadevan, K J Yesudas, Euphoria, Parikrama, Guns N’ Roses, Pink Floyd, AC/DC, The Eagles, Coldplay & many many more.

8. Do you love the sea and benches or mountains and hikes?

Ans:- Never been to mountains & hikes. So, sea & the beaches it is.

9. Which song describes your present state of mind?

Ans:- “Wake Up Sid, Saare Pal Kahein….”

10. Which fundamental principal you follow in your greyish journey of life?

Ans:- I don’t know which principle I follow when. But, I guess it is a mixture of different principles. It’s like whichever logic I find suitable in a particular situation, I apply it.

So, I hope I have given justified & interesting answers. And for those who would like to answer these questions, consider yourself nominated. These are the rules:-

1) Thank and link back to the person who nominated you for the award.
2) List the Rules and Display the Brotherhood of the world Award logo to your post and/or blog.
3) Answer the questions sent to you and then you may create your set of questions for your nominees.
4) Nominate other bloggers and let them know about the award.

Have fun & keep smiling!! 🙂

The Drifter’s Dilemma

image
Rose in the air,
The fumes of victory.
After deserts and despair,
Fields green, finally.

Clear blue sky,
Soothing wind playing.
An alluring lie,
Or stars shining?

A divine soul appears,
An angel without disguise.
All sorrow clears
By those enchanting eyes.

Mesmerised by the beauty,
A drifter, a wanderer,
Losing his sanity?
Forgetting his nature?

With eyes blinking,
He tried to decide.
The turbulent drifting?
Or the tranquil side?

Being a drifter,
He chose to stride.
“Why?”, asked the nature.
The curiosity could not hide.

Replied the drifter :-
“I drift through the dark
To put on a flight.
A necessary part,
To appreciate the light.”