Valentine’s Day – A Quirky One

large

Casually strolling around,
Her “red” diary I found.
Clicked my mind quickly,
I started working.
Intriguing!
Surreptitious!

Her poems and prose
Her lilies and rose
An entry caught my attention
My name with a bold mention?
A warm chuckle!
Butterflies flying!

Words like ‘cupid’ and ‘valentine’,
Adjectives like ‘magnetic’ and ‘divine’,
Kissed the page with fervour.
Avidly, I devoured.
Heavens thanked!
A cornucopia of butterflies flying!

I tranced into a parallel world
Pouring lilies and flying birds.
Blooming was cloud nine,
As I knew she was mine.

Suddenly, my mouth dropped
As if the world had stopped.
All the feelings had been fake
‘Cause the guy was my namesake.
A fading smug!
Butterflies dying!
Butterflies dying!!

Pain pinchedย my heart
Like a sharp pointed dart
The adjectives were for him
Sorrow overflowed at the brim.
Heavens cursed!
A cornucopia of butterflies dying!

Suddenly she came in
Wearing the most beautiful smile
Ironically, I forgot all my worries
And wished her “Happy Valentine’s”
Again, heavens thanked!
But, no butterflies this time!! ๐Ÿ˜›

Happy Valentine’s day people! I hope your day doesn’t go like this. ๐Ÿ˜›

Innocence Defeated Again!

clueless

I saw him walking the same road
Like creepers climbing the tall trees.
Feeling the sky getting closer,
Feeling the highly alluring breeze.

The same alluring breeze
Was playing the treacherous trick.
The scintillating aroma,
With layers so slick.

Along that superficial road
Were all the hypnotic eyes waiting.
Their sly vision never blurred,
As his android feet were moving.

His enervated body
Thirsty for a drop of the potion,
Just followed the wind.
Oh! That wonderful notion!

But little did he know
About this aspect of life.
Simulating a happy surprise,
Stabbing with a sharp knife.

Collecting all my might,
I screamed at him.
“Listen to me buddy!
Don’t submit to your whim”.

A voice from behind me,
Chuckled calmly in my ears.
“You know he can’t hear you.
Let him face his fears”.

I looked at my mouth zipped,
As the innocent died.
Once again weย had won.
Once again a monster would rise!

Wish A Always Equaled A

how-beautiful-the-world-is-and-how-ugly-labyrinths-are-i-said-relieved-how-beautiful-the-world-would-be-if-there-was-a-procedure-for-moving-through-labyrinths-my-master-replied

Wish water was always calm,
And the sky was always blue.
Wish a smile always meant happiness,
And words were always true.

Wish a veil could show
What it really hides.
And the walls could speak
The secrets they confide.

Wish red always meant a sweet rose,
And not the images of gore and blood.
Wish nature always implied a beautiful cascade,
And not the images of landslides and flood.

Wish A always equaled A
And B always equaled B.
Then I guess, we all could see,
How beautiful this place can be.

The Pied Piper

pied-piper-art

Raise your head up,
And repeat after me.
“All along we go
Fueling the piper’s spree”

Leave your reasons behind,
And bring your manners along.
Just nod your head,
And sing the piper’s song.

Calculated smiles,
And fake glows.
Clap your hands,
And enjoy the show.

Try to leave the herd,
And make your own way.
Before you know,
You’re in for another piper’s play.

In the end, they will say,
It was all a game.
We avoided failure
And got the “fame”.

But, what is failure?
And what is fame?
Absolute entities?
Or just pawns of the game?

Till then, just nod along.
Sing the piper’s song.
And repeat after me.
“I am proud to be free!”

The Liebster Award

wpid-wp-1446136883684

Hello! ๐Ÿ™‚
I’ve been nominated for “The Liebster Award” by a wonderful bloggerย Muskan. Thanks a lot for the nomination, Muskan & sorry for being a bit late.
So, according to the rules, I have to state eight random facts about me & then answer a bunch of questions asked by her.

Eight random facts about me:-

1. I am a 21 years old graduate working in a manufacturing company in Pune that produces automotive parts among many other things.

2. I am a huge music loving person & I am a big fan of rock bands such as The Beatles, Pink Floyd, The Eagles, Poets of The Fall, Linkin Park, Coldplay, One Republic & many many others. And, I think their lyrics inspire me to write. I also like musicians such as Shankar Ehsan Loy, Salim Sulaiman, A.R.Rehman, Amit Trivedi, etc. In a nutshell, I like songs of almost every kind.

3. I love to sing (to myself generally). I was the lead singer of our college band which we called “The Broken Sticks” (because our drummer used to break a lot of drumsticks while practicing). Sadly, we all went different ways after college and now I miss them a lot.

4. I can’t stand when people waste food. And every time someone throws food off their plates in front of me, I end up giving him/her a free lecture. I don’t know why I do that.

5. I love watching movies of all genres. I currently have around 50 “to watch movies” which I don’t know when I’ll watch.

6. I am quiet at first but if you know me, I won’t let you be quiet & will constantly annoy you with pj’s , mimicries, caricatures and all. I like to join two entirely different situations and then crack jokes on the combo.

7. I am a huge huge fan of F.R.I.E.N.D.S and Chandler is my idol ๐Ÿ˜› . I mean I dream of cracking utterly sarcastic jokes with the best timing, like him, someday.

8. I love Agatha Christie novels and each time I finish one, I wonder how the hell could she think that much. It’s unbelievable. For the same reason, I love Sidney Sheldon too.

(Hang On! There’s more)

The questions asked are:-

1. How many books have you read till date? Which is your favorite?
A: I’m not sure but maybe 30-35 books. MY favorite book(s) are:- To Kill A Mocking Bird, Pride & Prejudice, The Godfather, And Then There Were None, The Devotion of Suspect X and Harry Potter series (obviously). I’m sorry to have mentioned more than one name. ๐Ÿ™‚

2. Which song is the most played on your playlist right now?
A: Right now, it’s an instrumental acoustic guitar piece called “Can You Stop The Rain” by Les Sabler. It’s a magical piece. Here it is for those who are interested:- ย Can You Stop The Rain

3. Have you ever been stalked? Like in real life?
A: Haha..nice question. But I haven’t been yet, unfortunately. Had I been stalked, me and my stalker would definitely be friends by now. ๐Ÿ˜›

4. What is your deepest desire?
A: To have my own studio where I’ll hold jamming sessions. I wrote a poem actually regarding this desire of mine :-ย A Place For My Tunes

5. Are you a better speaker or listener?
A: It depends on the situation I’m in. I can be both or neither one of them sometimes.

6. Which F.R.I.E.N.D.S character do you relate yourself to the most?
A: I think I relate to Joey and Chandler both. Joey, because of my love towards food and mouth watering dishes and Chandler because I love to crack jokes (although not as good as Mr. Perry has done as Chandler).

7. A memorable quote?
A: There was a movie called “Shawshank Redemption”. In that movie, there was a quote something like this:- “Hope is a good thing, maybe the best of things. And no good thing should ever die”. This line, esp in reference to the movie, is just amazing.

8. A girl you had the biggest fight with months ago turns out of the blue and behaves like nothing happened. What do you do?
A: I guess I’ll ignore her at first but then I’ll get back to normal depending upon her response. Seriously speaking, I don’t know what I’ll do because my fights don’t last longer than a day.

So, here were the answers. I guess I did not make anyone fall asleep by such a long post. And Muskan, I hope the answers were up to the mark. And thanks again for nominating me.. ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

So, thank you for reading and Happy Diwali everyone!! Be safe and enjoy! ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

My Mind Boggling Mind

4077767_orig

Random infinite thoughts,
That don’t make any sense
Trying to sort them out,
I create a blank space, so dense.

I search for the words,
Trying to find a meaning.
Often frustrated,
I return to the dreaming.

Confusion circling around,
And the time ticking won’t stop.
It’s like an old twisted sofa spring
With my mind spinning on the top.

When spoken to,
I blabber like a chaotic.
Ending up embarrassing myself,
I choose not to stick.

Then I reminisce about old times,
Remembering the lines I drew.
Those lines have drowned,
Replaced by ones so new.

But something always pulls me back
Like a stone in a slingshot.
Someone please take me home,
Or else I’ll get caught.

Brotherhood of the World Blogger Award

image21

Hello everyone! How are you all doing? I hope everything’s great & in full enthusiasm. So, I have been nominated for the BROTHERHOOD OF THE WORLD BLOGGER AWARDย (for the third time) byย Nimmiย (whose page you must check out for some really honest heart felt pieces), for which I’m really grateful. Thank you Nimmi! It feels really good when you open your wordpress account (or any other account for that matter) & see that someone has nominated you (or in other words, remembered you), even when you haven’t actually met him/her in your life. I guess that’s why blogging is such a nice thing to do.
So, coming back to the topic, I hope I give appropriate & just answers. Here they are:-

1. What are your other hobbies besides blogging?

Ans:- Besides blogging, I am a big music & movies fan. So, my hobbies (besides blogging) are listening to songs & watching movies from every genre I can get my hands on. Also, I love to sing songs & copy different artists in most weird ways I can imagine. Plus, I love reading novels too.

2. Do you like to travel? A lot or occasionally?

Ans:- Yes, I do. But sadly, I have traveled only when I had to go somewhere for some work. But, I hope of going on a solo trip someday. Let’s see when that day comes.

3. What would you realistically like to be in the future? What would you want to be in fantasy?

Ans:- Realistically, I don’t know. But, in fantasy, I’d love to be the lead vocalist & the songwriter of a rock band (preferably a classic or hard rock band without the electronic sounds).

4. If you were to play a role in a suspense thriller, which role would you play? Protagonist/antagonist/anti-hero?

Ans:- Suspense thriller? A genre I love! I guess there are many roles I’d like to play (which again is a fantasy because most of these roles are impeccably played by great actors that they can’t be repeated by anyone else, let alone me) like Dr. Hannibal Lecter (played by Sir Anthony Hopkins in Silence of the Lambs), Max Cady (played by Robert De Niro in Cape Fear), the common man (played by naseeruddin shah in A Wednesday!) & many more.

5. If you were to be a teacher, which virtue or ideal you would teach your children one day?

Ans:- I definitely don’t know that. I guess I would have learned what to teach them by then.

6. Which is your all-time favorite non-fiction book?

Ans:- I generally prefer fiction books & have read very few non fiction ones. But, to answer your question, I’ll say Dongri To Dubai by Hussain Zaidi.

7. Which is your all time favorite music band/artist?

Ans:- There are many! Kishore Kumar, Sonu Nigam, Shankar Mahadevan, K J Yesudas, Euphoria, Parikrama, Guns N’ Roses, Pink Floyd, AC/DC, The Eagles, Coldplay & many many more.

8. Do you love the sea and benches or mountains and hikes?

Ans:- Never been to mountains & hikes. So, sea & the beaches it is.

9. Which song describes your present state of mind?

Ans:- “Wake Up Sid, Saare Pal Kahein….”

10. Which fundamental principal you follow in your greyish journey of life?

Ans:- I don’t know which principle I follow when. But, I guess it is a mixture of different principles. It’s like whichever logic I find suitable in a particular situation, I apply it.

So, I hope I have given justified & interesting answers. And for those who would like to answer these questions, consider yourself nominated. These are the rules:-

1) Thank and link back to the person who nominated you for the award.
2) List the Rules and Display the Brotherhood of the world Award logo to your post and/or blog.
3) Answer the questions sent to you and then you may create your set of questions for your nominees.
4) Nominate other bloggers and let them know about the award.

Have fun & keep smiling!! ๐Ÿ™‚